Tesla

tesla beeldTESLA…een droom in werkelijkheid te zien op de Inter National Design Expo

 

Model S is een auto voor de bestuurder. De cabine, die minitieuze geluidstechniek met Tesla’s unieke stille aandrijving combineert, zorgt voor de geluidsdynamiek van een opnamestudio. De parel van het interieur is het 17 inch touchscreen, dat richting de bestuurder is gedraaid en dat voor een beter beeld zonder afleiding, beschikt over zowel een dag- als nachtmodus. Hiermee heeft de bestuurder een arsenaal aan auto-functies en mobile connectivity binnen handbereik, zodat u net zo eenvoudig uw bestemming, uw favoriete muziek, als een nieuw restaurant kunt vinden.

 

Tesla’s design- en engineering teams zijn tot het uiterste gegaan om ervoor te zorgen dat de luchtstromen probleemloos, rondom en onder Model S door lopen om de luchtweerstand te verminderen, waardoor tegelijkertijd het bereik van de batterij gemaximaliseerd wordt. De slimme luchtvering verlaagt de hoogte van de auto tijdens snelwegsnelheden om zo de aerodynamica van de auto te optimaliseren. Elektronisch gecontroleerde ventilatieopeningen blijven gesloten totdat de sensoren detecteren dat koeling nodig is.

 

De vooruitstrevende Autopilot functionaliteit combineert een naar voren gerichte camera, radar en 360 graden sonarsensoren met realtime verkeersupdates om Model S automatisch de weg op te kunnen rijden, ook in langzaamrijdend en stilstaand verkeer. Om automatisch van rijstrook te wisselen is een tikje tegen de richtingaanwijzer voldoende. Als u op uw bestemming aankomt, zal Model S zelf een parkeerplaats ontdekken en automatisch gaan inparkeren. De standaard meegeleverde veiligheidsfuncties houden constant stoptekens, verkeerslichten, voetgangers en ook onbedoelde veranderingen van rijstrook in de gaten.

 

Tesla’s hoogstaande elektrische aandrijving levert de snelle en soepele acceleratie die Model S kenmerkt: in slechts 3,0 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Zonder schakelmomenten, zonder vertragingen en zonder één druppel benzine. Het resultaat is een sedan met zeven zitplaatsen en het model van een coupé met een luchtweerstand van een superbolide.

www.teslamotors.com