bogaerts label

1444034446_siren_1custom-made interieurs

Bogaerts label is een jong bedrijf wat zich richt op het ontwerpen en produceren van design meubels voor de zakelijke markt. Naast het opzetten van meubel collecties worden binnen bogaerts label ook custom-made interieurs ontworpen voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

Bogaerts label is begin 2014 opgericht door Philip Bogaerts die in 2010 afstudeerde van de Design Academy in Eindhoven. Sinds Juni 2015 werkt Bogaerts label nauw samen met de Amerikaanse ontwerper Jacob Nitz die onlangs van Eindhoven zijn thuis basis heeft gemaakt om directer betrokken te kunnen zijn bij de ontwikkeling van nieuwe meubel collecties. Momenteel heeft het Eindhovens Label 3 collecties op zijn naam staan en verwachtten zij in 2016 nog eens 2 collecties hier aan toe te voegen.

Met als design ethos ‘ simplistic elegance ‘ hebben de collecties van bogaerts label een eenvoudige, doch elegante uitstraling die versterkt worden door het gebruik van kleurrijke en kwalitatief hoogwaardige materialen.

Siren is een kleurrijke stoelen collectie waarbij men de keuze heeft uit een gestoffeerde of houten zitting. Binnen deze keuze zijn diverse kleur combinaties mogelijk om de stoel zo goed mogelijk aan ieder project te meten. Naast de brede kleur mogelijkheden is de stoel ook stapelbaar en wordt er gewerkt aan een kuip variant.

Oblique is een collectie bestaande uit 3 poefen met een eiken framewerk en een taps toelopende zitting. Ook hier zijn diverse kleur opties mogelijk. De Oblique poefen zijn ontworpen met het idee een speelse, tijdelijke zit gelegenheid te maken in o.a. wachtruimtes en musea.

De onlangs gelanceerde collectie Stones bestaat uit 3 steen-vormige wandschappen die samen een speelse compositie vormen. Stones zijn gemaakt van hout en bedekt met stoffering, de wandschappen zijn geschikt om spullen op te plaatsen, maar zijn tevens ontworpen met het idee dat zij ook zonder toevoeging, een mooi wandobject zijn.

De huidige collecties Siren, Oblique en Stones zijn direct te koop bij bogaerts label die gevestigd is op Strijp-T in Eindhoven.

Meer info? www.bogaertslabel.com